تور جزیره کیش و خصوصیات جزیره کیش
نام جزیره کیش از نظر معنا به مفهوم “تیردان” یا “ترکش” می باشد. این نام از آن جهت برگزیده شده است که وقتی بر بلندیهای اطراف جزیره می ایستادند چون تیری که در ترکش باشد به نظر میرسید. برخی از نویسندگان نیز نام قدیم کیش را کیان نوشته اند. نیارخوس دریاسالار یونانی در سال ۳۲۵ قبل از میلاد سفری اکتشافی در دریای عمان و خلیج فارس انجام دهد. نوشته های وی دلالت بر آن دارد که او جزیره کیش را در قرن چهارم قبل از میلاد بازدید کرده است.
آریان مورخ یونانی از جزیره کیش به نام کامتینا یاد کرده است. در دوره هخامنشی کیش مرکز عمده صید مروارید بین النهرین و هندوستان بوده است. در زمان اتابکان فارس اهمیت کیش به حدی بوده است که والی خلیج فارس در این جزیره سکونت داشت. درآمد کیش از عشریه (نوعی عوارض) کشتی های تجاری مبالغ بسیار قابل توجهی بوده است.
در دوره ایلخانان مغول نام کیش همیشه در زمره شهرهای بزرگ و مهم چون بغداد، شیراز، بحرین و هندوستان آورده شده است.
ویرانه های باقی مانده از شهر حریره خود گواه این موضوع است. در قرن شانزدهم میلادی، پرتغالیها تا دوره صفویه نیز در کیش حضور داشتند. در سال ۱۳۴۹ کیش مورد بازدید هیات کارشناسی قرار گرفت، و بالاخره در سال ۱۳۷۱ با تاسیس سازمان منطقه آزاد کیش این جزیره جانی تازه گرفت و دوران توسعه کیش آغاز شد.
حدود ۲۰۰ میلیون سال پیش در ادامه حرکات صفحه ای عظیم قاره ها و فشار آنها بر هم، که با چین خوردگی ها و پدیده کوه زایی همراه بود، شبه جزیره عربستان همراه با صفحه قاره آفریقا به سوی شمال حرکت کرد. و در نتیجه (حدود ۶۵ میلیون سال پیش) از آفریقا جدا شده و به آسیا متصل گرید. فشار ناشی از اثر این تحرک که از جنوب غربی به ایران وارد شد، باعث چین خوردگی عظیم این بخش از فلات ایران به صورت ارتفاعات زاگرس گردید.
رشته کوه های آن عمود بر راستای این فشار یعنی در جهت شمال غربی به جنوب شرقی به وجود آمد. حداکثر ارتفاع رشته کوه های زاگرس حاصل از این حرکات کوه زایی، قله دنا با ارتفاع ۴۴۰۹ متر در بویر احمد است. ارتفاع رشته کوه های زاگرس از قله دنا به تدریج در جهت خلیج فارس کم شده و ادامه آن در اعماق آب های خلیج فارس به صورت چین خوردگی هایی در زیر آب پنهان می گردد. جزیره کیش و سایر جزیره های تنگه هرمز در خلیج فارس بخشی از تاقدیس های این چین خوردگی ها و از سازه های زاگرس اند.
جزیره کیش یک خشکی کوچک چون کشتی نشسته در آب های گرم و کم عمق خلیج فارس است. خرده اقلیم ها (میکرو کلیمای) کیش به شدت در سلطه پدیده های ناشی از بستر بزرگ آبی است. که دامنه ی نوسان تغییرات دمای شبانه روزی آن در ایام سال بسیار کم است. فشار بخار آب جزیره در بیشتر ایام سال غالباً در حدی بسیار بالا اسـت (رطوبت نسبی ۵۰ – ۶۰ درصد). اختلاف دمای متوسط روزانه جزیره در طول سال کم تر از ۹ – ۱۰ درجه است. سقوط دما هیچ گاه در حد یخبندان یا صفر نیست.
هوای کیش در ماه های مهر تا فروردین، دارای گرمای ملایم و مطبوع است، و در این فاصله ی زمانی جزیره در شرایط زیست محیطی مطلوب قرار دارد. در اردیبهشت چون آب دریا هنوز سرد و رطوبت نسبی پایین دارد. تفاوت دما بین گرم ترین و سردترین ماه کیش حدود ۱۶ درجه است. یعنی دی ماه دارای کم ترین تبخیر با نوسان ۱۲ درصد، و خنک ترین و خشک ترین ماه جزیره مرداد ماه است.
باران های اتفاقی مردادماه که عمدتاً سیل آسا است و در مدتی کوتاه فرو می ریزند، غالباً خاک را شسته و به علت گرمای بالای سطح زمین نم آن ها به سرعت از خاک محو می گردد، و در عین حال باران های این ایام خود نعمت و رحمت آسمانی است، که باید از آن بهره ی کافی گرفت و با ایجاد آب بندها و سدهای بزرگ و کوچک متعدد آب آن را مهار کرد.
ساحلی نقره ای، آفتابی درخشان، آسمانی آبی، آرامشی بی نظیر، جزیره کیش را به مروارید خلیج فارس تبدیل کرده است. یکى از شگفتی هاى جزیره مرجانی کیش، سواحل آن است، سواحل نقره ای فام. کمتر نقاطى را در دنیا میتوان یافت که از لحاظ طبیعى این قدر دیدنى باشند.
کف دریا به دلیل شفافیت و زلالى آب تا عمق چند مترى قابل مشاهده است. کافی است چند تکه نان در آب بیاندازید تا انواع و اقسام ماهی های رنگارنگ را دور خود ببینید. پارک ساحلى، پارک پرندگان، پارک آهوان که تعداد زیادى آهو و پرنده در فضاى طببعى زندگى میکنند.
اسکله تفریحى، کشتی یونانی، شهر زیر زمینی کاریز، جاده کرانه که دور تا دور جزیره کشیده شده است. پیست دوچرخه سوارى به طول حدود ۵۱ کیلومتر که گردشگران تا پاسى از شب در آن به ورزش می کنند. محیط آرام و بدون ترافیک کیش یک ویژگى دیگر این جزیره زیبا است.
در جزیره کیش هیچ توقفى وجود ندارد، میادین و چهارراه ها فاقد چراغ قرمز توقف است، و به همین دلیل سیستم حمل و نقل در کیش روان و با آرامش توام است. در حداقل زمان ممکن میتوان از این طرف جزیره به آن طرف دیگر رفت. خیابان ها و بولوار هاى کیش نیز به طرز زبیایى ساخته شدهاند. نخلهاى زینتى و گل هاى رنگارنگ جذابیتى خاص به این جزیره بخشیدهاند.
جمعیت کیش طبق سرشماری در سال ۱۳۸۵ برابر ۲۰۹۲۲ نفر بوده است. ۸۲ درصد آن طی سالهای اخیر در نتیجه فعالیت های اشتغالزایی به کیش مهاجرت کرده اند. میزان باسوادی در کیش بیش از ۹۲ درصد و درصد اشتغال بالای ۹۸ درصد است. تقریبا تمامی بانوان، مردان و کودکان این محله از لباس های سنتی استفاده می کنند.
مهمترین اعیاد عید قربان و عید غدیر می باشد. ساز اصلی محلی “حبان“، “نی انبونه” و “دهل” است. شغل سنتی بومیان ماهیگیری، دامداری، دریانوردی و تجارت است و در گذشته به صید مروارید نیز می پرداختند. ابزارهای اصلی صیادان کیش برای ماهیگیری تور ماهیگیری، گرگور و قلاب هستند. اما علاوه بر آنها استفاده از “مشتا” و نیزه و حتی ماهیگیری با دست نیز در سطح بسیار محدودی رواج دارد. ماهیگیری و دامپروری در میان بومیان معمول است. تجار محلی و بومی در بازار سفین به کار مشغول هستند.
جزیره کیش با وسعتی معادل ۹۰ کیلومتر یکی از زیباترین جزایر خلیج فارس می باشد. در ۱۸ کیلومتری کرانه جنوبی ایران و فاصله ۳۰۰ کیلومتری بندرعباس قرار گرفته است. جزیره کیش دارای ۱۵ کیلومتر طول در محور شرقی – غربی و ۷ کیلومتر عرض در محور شمالی – جنوبی است. جزیره کیش تقریبا مسطح است. ارتفاع نسبی جزیره از سطح دریا حدود ۳۲ متر و بلندترین نقطه آن که در شرق جزیره واقع است. حدود ۴۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
جزیره کیش به علت قرار گرفتن در آبهای آزاد از نظر ماهی تنوع زیادی دارد. انواع ماهى هایى که توسط این صیادان صید مى شوند. ماهى شیر، سُرخو، سه کله، کافُر، شهرى، ماهى طوطى و… از ماهیان کیش می باشد. ماهى یکى از مهم ترین مواد پروتوئینى در سبد غذایى است. در تور کیش داشتن اطلاعاتى از ماهیان جزیره حتى اندک خالى از لطف نیست.
ماهى سه کله، ماهى شیر، ماهى سُرخو و ماهى شهرى جزء ماهیان پر چرب است. ماهى جت، کافُر و ماهى جاش فاقد هر گونه چربى است. اکثر ماهیان این منطقه طبع سرد دارند. به همین علت همراه ماهى خرما هم مصرف مى شود.
✔ماهیان مناسب براى سرخ کردن: کافُر، جاش سال، جت، ماهى شیر کوچک و هامور کوچک.
✔ماهیان مناسب براى کباب کردن: ماهى سه کله، شیر بزرگ و هامور بزرگ.
گفتنى است به علت مرجانى بودن دریاى جزیره کیش « میگو » در این منطقه صید نمى شود. علت اصلى ماندگارى صید سنتى در این جزیره وجود همین مرجان هاست که مانع صید به روش مکانیزه مى شود.
در سراسر جزیره، و در تور جزیره کیش انواع گوناگونى از پرندگان مشاهده مى شوند. حضور چندین نوع کاکائى و پرستوى دریایى(به تعداد زیاد) در سواحل جزیره تماشایى است. فلامینگو ها، انواع باکلان، گیلانشاه، حواصیل و اگرات را مى توان دید. مشاهده این پرندگان در کیش از فاصله نزدیک و به راحتى ممکن است. در این جزیره براى دیدن دقیق بسیارى از پرندگان نیازى به دوربین هاى چشمى شکارى نیست.
دیدن پرندگانى مانند: شاهین، بحرى، بالابان و دیگر پرندگان شکارى در کیش از هر جاى دیگرى در سراسر ایران بیشتر است. پرندگان شکارى در فصل مهاجرت در کیش به وفور مشاهده مى شوند. تعدادى از پرندگان شکارى مانند: عقاب ماهیگیر، عقاب دو برادر و سارگبه جنگلى از ساکنان دائمى جزیره مى باشند. کیش براى پرنده شناسان حرفها و جذابیت هاى خاصى دارد.
ناصرالدین شاه قاجار جزیره کیش را به پاس خدمات و فعالیت های محمد خان قوام الملک در خلیج فارس به وی هدیه داد و در سال ۱۳۰۲ ابراهیم قوام الملک جزیره را به قیمت ۲۵ هزار تومان به محمد خان سطوت الممالک فروخت. دولت پهلوی در سال ۱۳۶۶ تصمیم گرفت جزیره کیش را به مالکیت دولت در آورد و در آن زمان به قیمت ۹۰۰ هزار تومان جزیره کیش از محمد خان سطوت الممالک به دست محمد اعظم خان بنی عباسیان خریداری شد. و به اراضی ملی اضافه گشت.
لحظه آخری، دلت هوس سفر کرده؟ دنبال هتل یا اقامتگاه هستی؟ دلت می خواد که بهترین قیمت رو لحظه آخری دریافت کنی و یه سفر هیجان انگیز داشته باشی؟ دنبال بلیت لحظه آخری می گردی؟ وسوسه شدی لحظه آخری یک تور جذاب ثبت نام کنی؟ خب چرا دست دست میکنی و همه چیز رو به لحظات آخر واگذار کردی؟!
از همین امروز اقدام کن…
اطلاعات تمام این خدمات لحظه آخری در دست ماست!
ما بهترین تورهای لحظه آخری رو ارائه میکنیم!
میخوای بیشتر بدونی؟ حتما تماس بگیر:
ایجاد شده با ♥ توسط تیم تور لحظه آخری کیش